Teistmoodi IT


Tugilahendus Skyle

Enamike inimeste jaoks tundub pidev tehnoloogia kasutamine sama loomulik kui aluspesu kandmine. Küll aga elab meie ümber suurel hulgal inimesi, kellele isegi selline “iseenesest mõistetav” tegevus raskusi võib tekitada. Näiteks inimesed, kellel on tserebraalparalüüs, ALS, Rett’i sündroom või seljaaju vigastus. 

Hiljuti on Inclusive Technologies välja tulnud seadme ja tarkvaraga Skyle, mis suudab ekraani kontrollida silmadega. Tegemist on ettevõttega, kelle portfooliost leiab teisigi abistavaid seadmeid: lülitid, eriotstarbelised nupud jpm. 

Komplekti ostes saab kasutaja endale Skyle app’i (2), silmajälgija (1) ning eriümbrise iPad’ile (3). Seade koos tarkvaraga suudab lugeda silmade liikumist ja seeläbi kasutada silmi ekraanil navigeerimiseks. iPad Pro peab olema kasutajal küll endal olemas, see müüdava komplekti hulka ei kuulu. 

Skyle abil saab kasutaja teha kõike igapäevast: kirjutada sõnumeid, saata meile, teha videokõnesid, kasutada sotsiaalmeediat ja palju muud. Skyle tehnoloogia on kindlasti oluline abivahend ning usutavasti muutub seegi tehnoloogia aina väiksemaks ja lihtsamini kasutatavaks.
Rohkem infot Skyle kohta: https://www.inclusivetlc.com/skyle-for-ipad-pro 


 


 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Arvutid ja paragrahvid I: tants intellektuaalomandi ümber