IT juhtimine ja riskihaldus

Elon Musk - SpaceX asutaja, tegevjuht ja peadisainer; Tesla, Inc. tegevjuht ja toote arhitekt; ja mitmete teiste ettevõtete asutaja. Tema kohta teab ilmselt iga inimene tänapäeval midagi vähemalt tema ettevõtete kohta (Tesla, SpaceX, Paypal). Samas, on ka tema isiksusest ja juhtimisstiilist palju juttu. 


Elon Muski kohta käib ilmselt mitmeid juhtimisstiile - just tänu tema erinevatele ettevõtetele ning rollidele nendes. Enim võiks teda nimetada aga teavitaja/suhtleja stiilis juhiks. Seda põhjusel, et on tihti artikleid sellest, kuidas ta ei ole heitunud andmast kellelegi väga otsekohest karmi tagasisidet. Teisest küljest, on ta juht, kes tahab alati teada, mida iga inimene tema ettevõttes arvab ning mida neil tagasisidena öelda on. 

Elon Musk on oma ettevõtetesse värbamiseks seadnud väga kõrged standardid ning tänu sellele võib ta olla kindel, et kui mõnel töötajal midagi öelda on, siis on see väärt arvesse võtmist. 


Sheryl Sandberg - paistab loomulikult IT maailmas juba silma sellega, et ta on üks väheseid naisi nii kõrgel juhirollis, Facebook’i peadirektor (COO), kuid ka tema juhiroll on palju tuntust saanud. Lisaks on ta kogunud palju tuntust tänu oma raamatule “Lean In”, milles inspireerib teisigi inimesi toetama teineteist, olemaks paremad inimesed, töötajad ja juhid, et ühtses paremas suunas liikuda. 

Tema juhtimisstiil on arengumootor - see läheb kokku ka Facebook’i kui ettevõtte motoga “Move fast and break things!” (eesti k. Liigu kiirelt ja lõhu asju). Sheryl Sandberg on kogu aeg mõttega tulevikus ning proovib panna kõiki praeguses hetkes tööle nii, et liikuda selle visiooni suunas, mis seatud on. 

Sheryl Sandberg, tugeva juhina, suudab visualiseerida mitut tuleviku versiooni ning seada plaan, kuidas jõuda just parima tulemuseni. Seda toetab hea kriitiline mõtlemine ning oma töötajate arendamine, et vastavalt vajadusele oleks kvaliteetseid töötajaid võimalik õigetesse rollidesse edutada. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Arvutid ja paragrahvid I: tants intellektuaalomandi ümber