3 ebaõnnestunud IT-lahendust

Tootearendus on üks viis kuidas suured ettevõtted jäävad ellu kiiresti muutuvas maailmas. Paraku igat innovaatilist ideed ei saada edu. Selles blogipostituses keskendun Google toodetele. Google-l on võimalus katsetada uusi tooteid, kuna nad on väga suur ettevõte ja rahast neil puudust ei teki. Siinkohal toon välja kolm Google poolt arendatud toodet, mis ei toonud Google-le edu. 


Google Glass








Google Glass-i näol on tegemist nutiprillidega. Google prillid on asümeetriline raam, ühel pool on tavaline metallosa, teisel pool on kinnitatud aku, Google arvuti ning puutetundlik ala klaasiga suhtlemiseks. Ühe silmaga näeb väikest ekraani, mõõtmetega 640 px x 340 px. Glass-i jaoks on vajalik WiFi ühendus või Bluetooth ühendus telefoniga, muidu ei ole prillidega midagi peale hakata. 

Google Glass-i üks kasutatavamaid omadusi on pildistamine. Samuti on võimalik teha ka videosid (häälkäskluse võimalus). Pilti on võimalik lausa silmapilgutusega teha. Lisaks saab kõnesid vastu võtta ja helistada. Google Glass-i on sisseehitatud kõlar, mis läbi vibratsiooni ainult selle kasutaja kuuleb. Prillid võimaldavad lugeda ka emaile ja häälkäsklustega koostada emaili. Kasutada navigeerimist, vaadata ilma jne. 

Miinusteks on kolmanda osapoolte rakenduste vähesus, toote üsna kallis hind ($1500). Aku kestvus kusagil 3 - 4 tundi aktiivse kasutamise korral. Privaatsus - prillidega saab igal ajal pilte ja videosid teha. 


Google Play Music 






Google plaanib sulgeda Google Play Music teenuse detsembris 2020, kuna neil on teine sarnane teenus kasutusel - Youtube Music. Google Play Music klientidele antakse võimalus üle kanda kõik oma sisu Youtube Music keskkonda. 



Google Code












Google Code alustas tegevust 2006. aastal. Google otsustas sulged projekti haldusteenuse 2016. aastal, kuna turule tuli parem tegija - GitHub.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Arvutid ja paragrahvid I: tants intellektuaalomandi ümber